Dagens mat tips!
Tänkte dela med mej av ett jätte gott recept!
African beef curry heter det och det är jätte gott!
African beef curry ca 4 port.
ingridienser:
cirka 1 kg grytbitar av högrev eller märgpipa
2 gula lökar, grovt skurna
3 vitlöksklyftor, finhackade
1 jalapeño, finhackad med frön och mellanväggar. Alternativt 2 msk finhackad inlagd jalapeño.
salt och nymald svartpeppar
4 dl kalvfond (ej koncentrerad) eller vatten
jordnöts- eller olivolja
cirka 800 g fast potatis av sorten bintje, ukama eller asterix, klyftad
2 ½ dl kokosmjölk
1 ½ dl african red curry sauce eller 2 tsk red curry paste
rivet skal och saft från 1 limefrukt
Till Servering:
torrostade jordnötter
valfri chutney
6 limeklyftor
4 salladslökar, tunt skivade
1 dl strimlad grönmynta eller koriander
Tillagning:
1. Hetta upp en rejäl tjockbottnad gryta med jordnötsolja,. Bryn köttet väl runt om. Lägg inte i för mycket kött åt gången, det är bättre att bryna i omgångar.
2. Tillsätt sedan lök, vitlök och jalapeño och fortsätt bryna allt i 8-10 minuter.
3. Krydda med salt och svartpeppar. Häll i fonden och täck med lock
4. Sänk värmen och låt det småkoka i cirka 1 timme eller tills köttet känns mjukt.
5. Tillsätt sedan potatis, kokosmjölk och currysauce
6. Låt det småkoka tills potatisen är mjuk. Rör i botten med jämna mellanrum så att det inte fastnar.
7. Avsluta med att röra limeskal och -saft och smaka av med salt och svartpeppar
Lägg upp i djupa tallrikar och servera med tillbehören.
Smaklig måltid!
African beef curry heter det och det är jätte gott!
African beef curry ca 4 port.
ingridienser:
cirka 1 kg grytbitar av högrev eller märgpipa
2 gula lökar, grovt skurna
3 vitlöksklyftor, finhackade
1 jalapeño, finhackad med frön och mellanväggar. Alternativt 2 msk finhackad inlagd jalapeño.
salt och nymald svartpeppar
4 dl kalvfond (ej koncentrerad) eller vatten
jordnöts- eller olivolja
cirka 800 g fast potatis av sorten bintje, ukama eller asterix, klyftad
2 ½ dl kokosmjölk
1 ½ dl african red curry sauce eller 2 tsk red curry paste
rivet skal och saft från 1 limefrukt
Till Servering:
torrostade jordnötter
valfri chutney
6 limeklyftor
4 salladslökar, tunt skivade
1 dl strimlad grönmynta eller koriander
Tillagning:
1. Hetta upp en rejäl tjockbottnad gryta med jordnötsolja,. Bryn köttet väl runt om. Lägg inte i för mycket kött åt gången, det är bättre att bryna i omgångar.
2. Tillsätt sedan lök, vitlök och jalapeño och fortsätt bryna allt i 8-10 minuter.
3. Krydda med salt och svartpeppar. Häll i fonden och täck med lock
4. Sänk värmen och låt det småkoka i cirka 1 timme eller tills köttet känns mjukt.
5. Tillsätt sedan potatis, kokosmjölk och currysauce
6. Låt det småkoka tills potatisen är mjuk. Rör i botten med jämna mellanrum så att det inte fastnar.
7. Avsluta med att röra limeskal och -saft och smaka av med salt och svartpeppar
Lägg upp i djupa tallrikar och servera med tillbehören.
Smaklig måltid!
Kommentarer
Postat av: Klara Klasson
Va gott de såg ut ;)
Postat av: Lisa
Åh vad gott det lät! det blev jag sugen på att prova till middag idag! :)
Postat av: Måns Hellberg
Jo jag tänkte på det att hur kan du skriva men å ä ö? Och du verkar ju bo i en fattig by. Så vart får du internet och dator ifrån? Mvh Måns
Trackback